Δάσκαλοι

Με χαμόγελο και διάθεση για μάθηση
Κωνσταντίνος Πασσαδέλλης

Κωνσταντίνος Πασσαδέλλης

Ο Κωνσταντίνος Πασσαδέλλης, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19/8/82 είναι πατέρας δύο παιδιών δάσκαλος ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικός. Το τρίτο σε σειρά από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας εκφράζει από μικρή ηλικία έφεση και αγάπη για τη μουσική, τη ζωγραφική και τον χορό.

Χορός
Από τα 12 του χρόνια καταπιάνεται συστηματικά με τον παραδοσιακό χορό, στα 22 παρακολουθεί μαθήματα στο Λύκειο των Ελληνίδων και στα 28 του παρακολούθησε εκεί επιτυχώς το «Πρόγραμμα Κατάρτισης Δασκάλων Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού» το οποίο εκτός άλλων περιελάμβανε μαθήματα ψυχολογίας, παιδαγωγικής, ιστορίας, ανθρωπολογίας, λαογραφίας.
Στο ενδιάμεσο διάστημα αλλά και μετά από αυτό έχει παρακολουθήσει σχεδόν 80 επιμέρους επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν τον παραδοσιακό χορό, τις φορεσιές και τις μουσικές, ήθη και έθιμα του κάθε τόπου.

Μουσική
Μέλος στις σχολικές χορωδίες, αργότερα παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής και τραγουδιού.
Παρακολουθεί μαθήματα σαντουριού στο Ωδείο Αθηνών και στο Δημοτικό Ωδείο Μενιδίου από κορυφαίους στο είδος δασκάλους.
Επίσης καταπιάνεται με μεγάλη γκάμα κρουστών (ιδιόφωνων) και αερόφωνων μουσικών οργάνων.

Δράσεις
Το Μάρτιο του 2012 ιδρύει τον πολιτιστικό σύλλογο «Χορευτικό Και Πολιτιστικό Εργαστήρι Χοροπατήματα» στο οποίο είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και δάσκαλος.
Έχει διδάξει ή και διδάσκει χορό σε παιδιά και ενηλίκους στα σχολεία :
- 7ο Δήμο. Σχολείο Γαλατσίου
- 107ο Δημ. Σχολείο Αθηνών
- 104ο Δημ. Σχολείο Αθηνών
- Campion School (Eλληνοβρετανικό)
- εκπαιδευτήρια Πανταζοπούλου
- Ελληνική Αγωγή
Στους συλλόγους:
- Αριστοτέλης (Θρακομακεδόνες)
- ΚΕΔΩ Καπανδριτίου
- Απόλλων Γαλατσίου
- Κορωνίδα Γαλατσίου
- Σύνδεσμος Σεριφίων Εν Αθήναις
- Απόλλων Κερατέας
Στους χώρους υγείας (εθελοντικά)
- "Άκτιος" μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
- ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου "Σωτηρία"
Στην Βρετανική πρεσβεία και στους Ιερούς Ναούς:
- Προφήτη Ηλία Ριζουπόλεως
- Αγίου Ανδρέα Άνω Πατησίων
- Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου
- Παναγίτσας Κυπριάδου
- Άγιου Ελευθέριου Γκύζη

Έχει συμμετάσχει αλλά και διοργανώσει πλειάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και ημερίδες επιμορφωτικών σεμιναρίων λαογραφικού, κοινωνικού και ψυχολογικού περιεχόμενου.

Με έντονη εθελοντική, ακτιβιστική, και οικολογική διάθεση μέσα από τα Χοροπατήματα αλλά και πολλούς ακόμα φορείς έχει πραγματοποιήσει πλήθος κοινωνικών δράσεων. Ενδεικτικές συνεργασίες με τους φορείς: Θεόφιλος, Χαμόγελο Του Παιδιού, Άλμα Ζωής, Έλιξ, Σύλλογος Δασοπροστασίας Αττικής, Σαμαρίτες Ερυθρού Σταυρού, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Γαλατσίου, Σύλλογος Κωφών ο Προφήτης Ζαχαρίας, ΑΜΕΑ Αγίας Βαρβάρας, Ψυχογηριατρικη Εταιρεία ο Νέστωρ, Ίδρυμα ανιάτων Αγίας Ζώνης κ. α.

Διετέλεσε και διατελεί μέλος ΔΣ συλλογών γονέων και κηδεμόνων και άλλων ακόμα κοινωνικών φορέων. Είναι υπεύθυνος για την τράπεζα αίματος των Χοροπατημάτων.

Σαν μουσικός πήρε μέρος σε εκδηλώσεις και συναυλίες, σε δισκογραφία ενώ έχει διδάξει κατα καιρούς μουσική.
Διαθέτει μια μεγάλη συλλογή μουσικών παραδοσιακών οργάνων μέρος της οποίας παρουσιάζει σε διαδραστικό πρόγραμμα σε συλλόγους και σχολεία.

Διαχειρίζεται πολιτιστικές σελίδες στο διαδίκτυο, αρθρογραφεί και έχει πάρει μέρος σε βίντεο και ντοκιμαντέρ για τον πολιτισμό.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη φωτογραφία, του αρέσουν τα ταξίδια, αγαπάει τα ζώα και έχει πάρει ερασιτεχνικά μέρος σε διαφημίσεις και ταινίες.

Ασχολήθηκε με τη βυζαντινή μουσική και το παραδοσιακό τραγούδι. Ερασιτεχνικά παίζει ακόμη κρουστά και φλογέρες. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκδηλώσεων, σε δισκογραφία και σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Οργάνωσε μουσικοχορευτικές παραστάσεις, στο Αττικό Άλσος και στο Άλσος Βεΐκου, καθώς και πληθώρα άλλων εκδηλώσεων.

Μιχάλης Παντελιάς

Μιχάλης Παντελιάς

Ο Μιχάλης Παντελιάς πραγματεύεται τη μουσική απ’ την ηλικία των 14 ετών από όπου και ξεκίνησε να τραγουδάει σε παρέες, πάρτι, γιορτές συνοδεία της κιθάρας του. Συνέχισε να παίζει και να τραγουδά επαγγελματικά σε συναυλίες, κέντρα διασκεδάσεως, μουσικές σκηνές κτλ. Ως μουσικός παίζει με ευχέρεια κιθάρα, λαούτο και μπαγλαμά και έχει συνεργαστεί με πολλούς δεξιοτέχνες μουσικούς και γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως η θρυλική Αθηναϊκή κομπανία, της οποίας αποτελεί ενεργό μέλος.

Η νοσταλγία και η αγάπη για τον τόπο καταγωγής του, τη Νάξο, τον έκανε να ασχοληθεί ενεργά και με το παραδοσιακό τραγούδι, να μελετήσει τους ντόπιους καλλιτέχνες, τους χορούς μαθαίνοντας ακόμα και να τους χορεύει. Σήμερα με την 23χρονη πείρα του συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία ερμηνεύοντας, με μοναδικό τρόπο, έντεχνο λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι τα οποία και διδάσκει στο εργαστήρι μας!

Εύα Δέτσικα

Εύα Δέτσικα

Η Εύα Δέτσικα μας επαναφέρει σε ρυθμούς latin, όσους το είχαμε ξαναδοκιμάσει, και μυεί και όσους θέλουν να το ξεκινήσουν τώρα! Με το μοναδικό της ταλέντο, την πολύχρονη εμπειρία της, το ζεστό της χαμόγελο και την ορθή της μέθοδο, μας μεταδίδει την αγάπη της για το χορό με πολύ προσιτό ευχάριστο και εύκολο τρόπο! Είναι διπλωματούχος δασκάλα για χορούς Latin και Βallroom, είναι Τumbao instructor, έχει ασχοληθεί 12 χρόνια με το μπαλέτο και έχει και πτυχίο Φ.Π.Ψ.! Οι εντυπώσεις μας για τα μαθήματα της είναι καθολικά τουλάχιστον κολακευτικές και άκρως δελεαστικές ακόμα και για κάποιον που ποτέ δεν είχε σκεφτεί να το δοκιμάσει... Η γνωριμία μαζί της θα σας πείσει και ένα μάθημα της θα σας γοητεύσει!

Νίκος Νταρίλας

Νίκος Νταρίλας

Ο Νίκος Νταρίλας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1968. Τελείωσε το μοντέρνο και το παραδοσιακό τμήμα κρουστών με τον Πέτρο Κούρτη. Παρακολούθησε για 4 χρόνια το τμήμα κλασικών κρουστών στο Δημοτικό ωδείο Ζωγράφου και στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου. Παρακολούθησε 5 χρόνια ιδιαίτερα μαθήματα drums και 1 χρόνο στο Modern Music School. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Clen Velez, Misirli Αhmet, Zohar Fresko,Yshai Afterman, Peter Ershkin, Dave Wheckl, Cabello, Tito Puente, Eggie Castrillo κ.ά. Έχει συνεργαστεί με το jazz συγκρότημα ΙΑΣΙΣ με το οποίο πραγματοποίησε συναυλίες σε συνεργασία με το γνωστό συνθέτη Omar Faruk Tekbilek στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της Latin, Latin jazz, Brazilian, Εthnic και πολλά άλλα στυλ μουσικής. Έχει συνεργαστεί με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως Χ. Αλεξίου, Ε. Αρβανιτάκη, Γ. Νταλάρα, Μαρινέλλα, Θ. Πολυκανδριώτη, Α. Ρέμο, Μ. Χατζηγιάννη, Χ. Νικολόπουλο, Λ. Μαχαιρίτσα, Δ. Τσακνή, Μ. Λυδάκη, Γ. Κότσιρα, Ε. Τσαλιγοπούλου και πολλούς άλλους με τους οποίους έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα, Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική. Έχει συνεργαστεί σε μεγάλες μουσικοθεατρικές παραστάσεις στην Επίδαυρο και καλοκαιρινές περιοδείες όπως το:
"Οιδίπους τύραννος" Γ. Κιμούλης – Γ. Νταλάρας
"Πλούτος" Δ. Σαββόπουλος
Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές. Από το 1998 εργάζεται σε διάφορα ωδεία σαν καθηγητής μοντέρνων και παραδοσιακών κρουστών.

Μαρία Μπρανίδου

Μαρία Μπρανίδου

Η Μαρία Μπρανίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Νέα Ορεστιάδα. Σπούδασε ψυχολογία στο Παρίσι (Université Paris V - René Descartes), απ’ όπου το 2000 απέκτησε το Δίπλωμα Ψυχολογίας (Maîtrise de Psychologie). Στην συνέχεια σπούδασε θέατρο στην Αθήνα. Το 2005 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Μεταξύ άλλων έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σωματικού θεάτρου, αρχαίου δράματος, devised theatre, σκηνοθεσίας, αυτοσχεδιασμού, σύγχρονου χορού, yoga. Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις: Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Στοά, Θέατρο Αθηνών, Θέατρο Studio Μαυρομιχάλη, Θέατρο Μπιπ, Θέατρο 104 κ.ά, με σκηνοθέτες τους: Δημήτρη Μαυρίκιο, Θανάση Παπαγεωργίου, Δημήτρη Αδάμη, Δημήτρη Πλειώνη, Ζωρζίνα Τσουμάκα, Χριστίνα Χριστοφή κ.ά. Στον κινηματογράφο έχει λάβει μέρος σε ταινίες μικρού μήκους σε σκηνοθεσία των: Δημήτρη Μπαβέλλα, Ζαφείρη Χαϊτίδη, Γιάννη Καρκανέβατου, Χρήστου Μεγαρχιώτη, Γιάννη Μπουγιούκα, Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου, κ.ά. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διαφημιστικά spot. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια θεατρικών ομάδων στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση κι έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις με παιδιά και εφήβους. Το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της ως ψυχοδραματίστρια, στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ).

Βασίλης Κανελλόπουλος

Βασίλης Κανελλόπουλος

Ο Βασίλης Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 με καταγωγή από το Ριζόμυλο Μεσσηνίας. Ξεκίνησε πολύ μικρός,με προτροπή των γονιών του κιθάρα και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης με καθηγητή τον Βασίλη Καναρά (Δίπλωμα -Άριστα και 1ο Βραβείο). Έχει αποσπάσει συνολικά 16 βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους σολίστες όπως τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο, την Λίζα Ζώη,τον Νότη Μαυρουδή κ.α. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ κιθάρας σε όλη την επικράτεια σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους. Επίσης, το περιοδικό «Κ» της Καθημερινής το 2010 δημοσιεύει συνέντευξή του στα πλαίσια έρευνας για τους «Χρυσούς Εφήβους» και με αντίστοιχη προβολή στην τηλεόραση. Είναι σπουδαστής στη Μουσικολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών(κατεύθυνση Βυζαντινή Μουσικολογία). Παράλληλα, ασχολείται ενδελεχώς με τη μελέτη της Ελληνικής μουσικής και γενικά της Ανατολικής μουσικής παίζοντας στεριανό λαούτο(καθηγητές Χρήστος Ζώτος, Λευτέρης Φραγκιουδάκης) με σημαντικές εμφανίσεις στο ενεργητικό του. Έχει συνεργασθεί με σημαντικούς τραγουδιστές και μουσικούς όπως τη Νένα Βενετσάνου, Κώστα Παυλόπουλο, Νίκο-Γιασεμή Σαραγούδα κ.α. Επίσης, έχει συνεργασθεί με σημαντικούς συνθέτες όπως ο Κώστας Γρηγορέας, Μιχάλης Αρχοντίδης, Κώστας Τσιλίδης, Νίκος Πιπέρης και νέους ανερχόμενους συνθέτες με λαμπρό μέλλον όπως ο Δημήτρης Καθαρόπουλος και Δημήτρης Νάνος. Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του είναι η συνεργασία με τον σπουδαίο συνθέτη και συγγραφέα Κώστα Μυλωνά, δημιουργώντας έτσι την πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με έντεχνα κομμάτια μαζί με τον κιθαριστή Μιλτιάδη Καραΐσκο. Τέλος, είναι καθηγητής κιθάρας στο Εθνικό και Μείζων Ωδείο της Νίκαιας και στο Σύλλογο Πελοποννησίων Πετρούπολης.

Πασχάλης Μπαγιάος

Πασχάλης Μπαγιάος

Ο Πασχάλης Μπαγιάος είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας με ενσωματωμένο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα της ζωγραφικής, όπου μπήκε το 2001 και φοίτησε με Καθηγήτρια την Ρένα Παπασπύρου μέχρι το 4° ακαδημαϊκό έτος όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Στα 2°, 3° και 4° έτη προτάθηκε για υποτροφία, ενώ την πτυχιακή του εργασία την παρουσίασε το 5° έτος με επιβλέπων Καθηγητή τον Μάριο Σπηλιόπουλο. Εχει παρακολούθησει για 2 ακαδημαϊκά έτη Γλυπτική με Καθηγητή και σημερινό Πρύτανη της ΑΣΚΤ Νίκο Τρανό. Έχει εργαστεί με διάφορα μέσα έκφρασης όπως Ζωγραφική, Κολάζ, Βίντεο, Κατασκευές, Animation, ενώ έχει συνεργαστεί με Καλλιτέχνες και ομάδες Εικαστικών. Εργάζεται ως Εικαστικός από το 2008, ενώ ως Καθηγητής Σχεδίου και Ζωγραφικής έχει εργαστεί 8 χρόνια σε τμήματα παιδιών και ενηλίκων, ιδιωτικά (ιδιαίτερα μαθήματα) αλλά και σε συνεργασία με διάφορους φορείς (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο Έδρα, Συλλόγους γονέων σε σχολεία, Πολιτιστικό Σύλλογο Arttiki). Έχει λάβει συμμετοχή σε 7 ομαδικές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται σε Ιδιωτικές και Δημόσιες συλλογές.

wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys