Albums

Και φωτογραφίες

Καλώς ανταμωθήκαμε!

Καλώς ανταμωθήκαμε!

Πληροφορίες:

  • 19-1-2020
  • Αίθουσα Αίγλη - Πάρνηθα

Λεπτομέριες

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 η αίθουσα Αίγλη στην Πάρνηθα για τρίτη χρονιά θα φιλοξενήσει την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας !

Μουσικοί οικοδεσπότες της ημέρας ο Μανώλης Παπαδομαρκετάκης με τον Λευτέρη Φραγκιουδάκη στα Κρητικά, τα αδέλφια Δαμιανός και Θοδωρής Παπαδόπουλος με τον Γιάννη Μιχαηλίδη στον Πόντο και σε όλα τα υπόλοιπα φυσικά οι "Πεντάηχοι".

Οι δάσκαλοι των παραδοσιακών, του πλεξίματος, του latin, του hip hop και της κιθάρας, τα μέλη του Δ.Σ. και το παράρτημα του Καπανδριτίου ήταν εκεί !

Εκτός από τα μέλη του εργαστηρίου μας έδωσαν το παρόν μέλη επίσης από:
- Λαογραφική Εταιρία "Αριστοτέλης"
- Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων
- Σύλλογος Μακεδόνων και Θρακών Δήμου Φυλής
- Λαογραφικός Όμιλος "Τεγεάτες"
- Σύλλογος Απανταχού Νέων Δωδεκανησίων
- Πολιτιστικός Σύλλογος "Μόλυβος"
- Ένωση Αγριτών Γαλατσίου ο "Άγιος Δημήτριος"
- Σύλλογος Ρουμελιωτών Γαλατσίου
- Σύλλογος Πελοποννησίων Πετρούπολης
- Κέντρο Ελληνικής Τέχνης και Παράρτημα Αγίας Παρασκευής
- Δωρική Αδελφότητα
- Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αθήνας
- Πολιτιστικός Σύλλογος Μνήμες Παράδοσης
- Χορευτικό Κηφισιάς
- Παραδοσιακοί Δρόμοι
- ΛτΕ Ν.Ιωνίας
- ΛτΕ Μενιδίου
- Χοροταξιδευτές
- Πολυχώρος Πολιτισμού "Όναρ"
- Σχολή Καράτε "Bushikan"
- Συλ. Γονέων 107ου Δημ. Σχ. Αθηνών
ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε τον υπεύθυνο από τον φιλανθρωπικό οργανισμό "Θεόφιλο", την κοινωνική λειτουργό από το οικοτροφείο Κωφών "IΠΕΚΒΕ" όπως και αντιπρόσωπο από την ένωση Οινολόγων και τέλος το τραπέζι με του μελιτοφίλους από την ΑΝΕΛ και το ΚΕΜΕΤ.

Φωτογραφίες τράβηξε η Έλενα Ζωρογιαννίδη (και κάποιες ακόμα η Αλίνα και η Αγγελικούλα)


Ακολουθεί κείμενο της Νανάς Χασικοπούλου μέσα από το πρίσμα ενός υποτιθέμενου 8 χρονου κοριτσιού ( όσο ακριβώς είναι και θα παραμείνει η καρδιά της Νανάς)


"Πως πέρασα στην κοπή της πίτας"

-Αθηνούλα, έμαθα πως πήγατε σ έναν χορό χθες μαζί με την Αγγελικούλα. Πως περάσατε?

-Περάσαμε ωραία, κυρία, δηλαδή εγώ πέρασα ωραία, γιατί όλοι οι άλλοι πέρασαν πάρα πολύ ωραία!!!

-Κι εσύ, γιατί…..

-Γιατί, κυρία, αλλιώς τα είχα στο μυαλό μου κι αλλιώς μου προέκυψαν. Θα σας πω. Είχαμε κανονίσει να πουλήσουμε λαχνούς με την Αγγελικούλα και το περιμέναμε με μεγάλη αγωνία. Η Αγγελικούλα θα κράταγε το ταμείο γιατί όπως της λέτε κι εσείς είναι πολύ καλή στα μαθηματικά κι εγώ το δέχτηκα και δε θα με πείραζε να κουβαλάω εκείνο το πράγμα με τους λαχνούς που ήταν σαν αμφορέας. Ούτε με πείραξε που η Αγγελικούλα φόραγε ένα πολύ όμορφο φουστανάκι κι εγώ μια παντελόνα που μου προέκυψε μακριά και που την τσαλαπάταγα όλη την ώρα και ήμουνα μέσα στο άγχος. Όταν ήρθε λοιπόν η ώρα να πουλήσουμε τους λαχνούς, πήγαμε χαρωπές – χαρωπές να τους παραλάβουμε και μόλις μας είδε έτσι αισιόδοξες και όλο αυτοπεποίθηση μια κοπέλα από την επιτροπή, -μετά έμαθα πως την λένε Στέλλα- σίγουρα θα μας ζήλεψε και θα σκέφτηκε «θα σας δείξω εγώ» μας βάζει μια χουφτάρα λαχνούς πιο πολλούς από των άλλων για να μην μπορέσουμε μάλλον να τους ξεπουλήσουμε. Άρχισα να αγχώνομαι και να τσαλαπατάω πιο άγαρμπα την αναθεματισμένη –συγνώμη κυρία που μιλάω έτσι- την παντελόνα μου. Η Αγγελικούλα μες την καλή χαρά όπως πάντα. Πως τα καταφέρνει? Ξεκινήσαμε και τα πηγαίναμε μια χαρά παρόλο που η Αγγελικούλα έπρεπε να μαζεύει τα λεφτά, να δίνει ρέστα και να διαλέγει και λαχνούς γιατί ο κόσμος τους ήθελε από τυχερό της το χεράκι. Εγώ απλά κράταγα εκείνο το κιούπι που ήταν σαν αμφορέας αλλά καθόλου δεν με πείραζε γιατί είμαστε φίλες με την Αγγελικούλα και καθόλου δεν τη ζηλεύω και σκεφτόμουν πως τέτοια ρέντα που έχει θα ξεπουλήσουμε στο άψε σβήσε. Και ξαφνικά βλέπω μπροστά μου ένα πανύψηλο παλικάρι να εισβάλει στην δική μας περιοχή και μου ήρθε στο μυαλό αυτό που ακούω στην τηλεόραση πως κάποιοι δεν σέβονται τα δικά σου χωρικά ύδατα και κάτι άλλα που δεν τα καταλαβαίνω με ΑΟΖ και λοιπά. Αλήθεια κυρία σας λέω πως ήταν σαν να είμαστε εμείς μια βαρκούλα κι αυτός –ναι έμαθα, Καπαρέλη τον λένε- ολόκληρο πλοίο!!! Ένα βήμα αυτός τρία-τέσσερα εμείς για να τον προλάβουμε. Χθες, μετά απ αυτό κατάλαβα τι σημαίνει αθέμιτος ανταγωνισμός. Κι έτσι με τούτα και με τ’ άλλα δεν μπορέσαμε να ξεπουλήσουμε όλους τους δικούς μας λαχνούς, κυρία. Αυτά. Μετά όμως μια άλλη όμορφη κοπέλα, η Εύα, που χορεύει αυτά τα δύσκολα, τα κάπως κουνιστά, -λάτιν τα λένε- μου είπε πως πουλήθηκαν όλοι οι λαχνοί κι εγώ είπα από μέσα μου «ουφ ευτυχώς» και ηρέμησα και ανακουφίστηκα κάπως. Μετά όόόόλοι άρχισαν να χορεύουν και χόρεψα κι εγώ δυόμιση φορές. Λέω δυόμιση γιατί μια φορά χόρεψα τον μισό χορό λάθος και με αγριοκοίταξε ο δάσκαλός μας που όλα τα παρατηρεί και μετά συνήλθα και χόρεψα σωστά και πέρασα ωραία.

Ξέχασα να σας πω, κυρία, πως η Αγγελικούλα τραγούδησε μαζί με τον μπαμπά της ένα τραγούδι, τόσο ωραία και τους χειροκρότησε όλος ο κόσμος και ήταν και πολύ συγκινητικό να τους βλέπεις και να τους ακούς.

Φωτογραφίες

Άλλα άλμπουμ:

wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys