Albums

Και φωτογραφίες

Τραγουδήστε, ωραία μου πουλάκια ...

Τραγουδήστε, ωραία μου πουλάκια ...

Πληροφορίες:

  • 7-4-2019
  • 1002 νύχτες

Λεπτομέριες

Λόγος - Μέλος - Όρχησις (κείμενο- μελωδία- χoρός ή πιο ελεύθερα τραγούδι - μουσική - χορός)

Τρίπτυχο αλληλένδετο και αχώριστο. Τρεις πυλώνες εξίσου σημαντικοί και αναγκαίοι για το όλο της τέχνης και κατ επέκταση του πολιτισμού. Στο εργαστήρι μας αγαπάμε το τραγούδι, μας συνοδεύει σε κάθε μάθημα χορού, στη παρέα και τις παραστάσεις και για αυτό έχει και την δική του θέση όπως στην καρδιά μας και στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα.

Τον πυλώνα του τραγουδιού λοιπόν έχει πάρει στους ώμους του ο δάσκαλος του εργατηρίου μας Μιχάλης Παντελίας από το 2014 (ενώ για το έτος 2012 -2013 είχαμε την χαρά να ξεκινήσουμε το εγχείρημα μας με τον εξαιρετικό Βαγγέλη Σαραντίδη).

Είτε ως τραγούδι, είτε ως χορωδία, είτε ως φωνητική μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30 σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μας. Ασχολούνται με την αναπνοή, τις σωστές παύσεις, την έκταση της φωνής, τα ισοκρατήματα και τις δεύτερες, και πολλά ακόμα που έχουν να κάνουν με το τραγούδι και το τραγούδημα. Συνοδεία μουσικής τις περισσότερες φορές καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου που ξεκινάει από παραδοσιακό τραγούδι, καλαντισμούς, ακριτικά τραγούδια, σμυρναίικο, μικρασιάτικο, ρεμπέτικο, λαϊκό και φτάνει μέχρι συνθέσεις δημιουργών τόσο του αιώνα μας όσο ακόμα και των ημερών μας.

Παραθέτουμε επιγραμματικά δράσεις του τμήματος και επιλεκτικά κάποιες φωτογραφίες.

πρώτη παρουσία στην " Όμορφη Νύχτα" στην πίτα (με λύρα) του συλλόγου μας το Γενάρη του 2015.
στο "Αthens view" στα 3 χρόνια των Χοροπατημάτων τον Μάρτη του 2015.
https://www.youtube.com/watch?v=e_jXFA1MPTQ&fbclid=IwAR3dQ7n8qup8UkJ257NhtIDP3HK1D9kVRhUMiBIciHGF28CPkw83GikuIvQ
συμμετοχή στην μουσικοχοροθεατρική παράσταση " Πάνω στης νύφης την ποδιά " τον Ιούνιο του 2016 στο άλσος Βεΐκου υπό την αιγίδα του πολιτιστικού φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου.
πρώτη αποκλειστική εκδήλωση του τμήματος, με τη γενική επιμέλεια του δασκάλου Μιχάλη Παντελιά "και του χρόνου να σας πούμε" . Κάλαντα, τραγούδια, μουσικές και χοροί από όλη την Ελλάδα, τον Δεκέμβρη του 2016 στο πολιτιστικό χώρο Καμίνι, ενταγμένο στο χειμερινό φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου.
https://www.youtube.com/watch?v=ig7aJgbwtuQ&list=PLsGEHTjW9C1GbN3V56y3Y6LSleMSOIYsh&index=23&fbclid=IwAR0_xRaaDkzG9mS6NOJ0G4h0XUH2eeaiJt6D4lCMzS2gsRkEYVYysZd6TKk
περισσότερες από 10 συμμετοχές σε καλαντισμούς του συλλόγου καθ οδών για όλα τα έτη.
συμμετοχή στου Προφήτη Ηλία (τα σοκάκια), την πίτα του συλλόγου το Γενάρη του 2017
πραγματοποίηση συναυλίας αφιερωμένη στον Μάνο Χατζηδάκη "4 φωνές για το Μάνο" στην αίθουσα του συλλόγου τον Μάρτη του 2018
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2102317523119020&type=3
πρώτη ηχογράφηση τραγουδιών του Μάνου Χατζηδάκη σε ψηφιακό δίσκο το καλοκαίρι του 2018
εξολοκλήρου κάλυψη της μουσικοχοροθεατρικής παράστασης του εργαστηρίου "Η επιστροφή του Οδυσσέα" στο ʼλσος Βεΐκου τον Ιούνιο του 18 με τραγούδια από όλη την Ελλάδα αλλά και ξενόγλωσσα από όλη τη Μεσόγειο.
δεύτερη συναυλία στην αίθουσα μας με τίτλο "Λαϊκό πάλκο" με τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών που σημάδεψαν την ελληνική μουσική πραγματικότητα από το 1930 και μετά.
κάποιοι μαθητές κάνουν το ντεμπούτο τους στη μουσική σκηνή Egalite Bar στα Πευκάκια .
περισσότεροι μαθητές το επαναλαμβάνουν με την στήριξη και καθοδήγηση πάντα του δασκάλου τους " πάλκο για τρεις" στην μουσική σκηνή 1000+2 νύχτες στου Ψυρρή στις 7 Απριλίου του 2019

.... και συνεχίζουμε ...

Φωτογραφίες

Άλλα άλμπουμ:

wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys