Μία Εξαιρετικά Λαχταριστή Ιστορία !
Λεπτομέριες
Το Σάββατο 12/12 ο Παντελής Κάβουρας από το Κέντρο Ελληνικής Μελισσοκομείας (http://www.honey-center.gr/ ) πιστοποιημένος επίσημος Γευσιγνώστης του Γενικού Χημείου του Κράτους, μέλος του Δ/Σ της Διαεπαγγλματικής Εθνικής Επιτροπής Μελιού & Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης, καθώς και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελληνικού Μελιού συμπλήρωνε και επέβλεπε μια αν μη τι άλλο γλυκιά συνάντηση- παρουσίαση του γιού του, γεωπόνου, Δημήτρη Κάβουρα ! Μια συνάντηση που μιλήσαμε για τη σοφή μέλισσα και τη λειτουργία της κυψέλης ανά τους αιώνες, το τέλειο εξάγωνο,την παραγωγή του μελιού, του κεριού, της γύρης και του βασιλικού πολτού, τις διαδικασίες παραγωγής για γεύσεις, χρώματα και αρώματα. Μυστικά και συμβουλές. Πως να αγοράζω μέλι ; Με τι κριτήρια ; Γιατί να τρώμε μέλι ; Χαλάει το μέλι ; Οι πλέον ειδικοί στο θέμα, μας εξηγήσαν και μας παρουσιάσαν μέσα από μια διαδραστική συνάντηση τις διαδικασίες παραγωγής, απάντησαν στα ερωτήματα μας και μας έδωσαν την ευκαιρία να γευτούμε αλλά και να αγοράσουμε μέλι εξαιρετικής ποιότητας από Θυμάρι, Έλατο, Πεύκο, Κουμαριά, Ρείκι, Κάστανο, Βανίλια Ελάτης, και Πορτοκάλι. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη φράση του Π. Κάβουρα "Να αναγνωρισθεί η υψηλή αξία του μελιού της ελληνικής γης σε όλο τον κόσμο ! " https://www.youtube.com/watch?v=DHezlT5beGk